top of page
Търсене

7 Образователни активности на плажа


Ах, море...всички си мечтаем да прекараме повече време на морето...спокойствие, почивка, лек бриз, шумулене на вълните, свеж коктейл на бара...да, добре звучи, нали?

Добре, де...почти реално е - ако някой успее да убеди децата да поспят за час следобеда ;)

Но пък за сметка на това, през цялото останало време е страшно забавление - замъци, плуване, скачане, тичане, мидички - това е мястото, на което можем да занимаваме съвсем лесно децата цели дни. Всичко това, разбира се, по неусетен начин развива куп умения и знания у малките изследователи.

А защо пък да не добавим и няколко занимания, които още повече да обогатят игрите им. Попаднахме на няколко интересни идеи и с радост ще ги споделим с вас, а съвсем скоро ще изпробваме на практика:

 1. Съсътезание с топки в тунели - копаенето винаги е любимо занимание за мъниците. Сега е идеален момент да им предложите едно щуро състезание на топки в изкопани в пясъка тунели...супер възможност е и да експериментирате с наклони, големина и тежест на топките и как всичко това влияе на скороста...ех, ако физиката в училище беше толкова забавна!

 2. Лодки от кибритчета - тази простичка идея ще покаже на мъниците как вълните заливат/се оттеглят от брега и може на кратко да разкажете за вятъра и общото му с морето ;)

 3. Лов на съкровища "Почисти плажа" - толкова много ползи в една игра! Естествено, плажът ще бъде почистен, децата ще се забавляват, ще бъдат физически активни и ще можете да им разкажете за важността да пазим и обичаме планетата и океаните.

 4. Постройте язовир - тук е момента да обясните как водата си проправя път през земята и образува долини, реки, "яде" скали и т.н.

 5. Съсътезание с чаши...с вода - напълнете пълни чаши с вода и се състезавайте балансирайки с тях на главите си. Освен забавлението, това е чудесно занимание за изследване на обема.

 6. Рисуване в пясъка - оставте децата за развихрят въображението си и да създават изкуство в пясъка

 7. Събиране на мидички - тук едва ли ще ви изненадаме, но можем да добавим идеята да ги сортирате по цвят, големина или текстура!

Надяваме се, че тези идеи ще са ви полезни...едно е сигурно - децата ще се забавляват много!Не трябва да забравяме, обаче, че трябва да пазим нежната детска кожа от слънчевите лъчи. 15 мин са достатъчни да увредят детската кожа, а дори не е задължително слънцето да е силно! Лятото е в разгара си, а септември е любимото ни време за морска почивка и е важно да се погрижим за слънцезащитата на мъниците.


В тази връзка споделяме и нашите продукти, които са задължителни за безопасни и щури игри на плажа:

 1. Костюмчета за слънце с 50+ UPF Ducksday - сигурна защита от лека, дишаща и бързосъхнеща материя. Освен това моделът е чудесен - не се повдига, смъква или усеща неудобен, а свалянето/обличането е светкавично бързо благодарение на клипсовете при крачетата.

 2. Слънцезащитна шапка с 50+ UPF Ducksday - няма нужда да ви обясняваме защо е важно да предпазим главичките им, сигурни сме! Тук може да избирате между бързосъхнеща материя или памук за комбинация с летните градски разходки.

 3. Шорти за момичета и момчета Ducksday - отново с 50+ UPF за по-големите деца.

 4. Слънцезащитен крем - качествен и в достатъчни количества. Колкото и да е неприятно постянното мазане с крем на пясъка, все пак откритите части на тялото се нуждаят от защита

Май не ни остана друго освен да ви пожелаем незабравимо лято и безброй щури приклюзчения!


48 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page