top of page
Търсене

Нашите 7 - какво взехме в раницата си по време на прехода в Пирин


WildBugs за нес не е просто магазин, WildBugs е начин на живот! Не искаме да продаваме поредните неща за деца, а подбираме и тестваме всеки продукт от нашето портфолио. Избираме ги, така че да отговарят на всичките ни очаквания за качество, удобство и най-важното - функционалност - така че да подкрепят откривателския дух на децата и те да прекарват повече време в природата без значение дали вали дъжд, сняг или грее слънце!

Преди няколко дни споделихме с вас приключението ни в Пирин с децата и едно от най-важните неща при подготовката ни беше да оптимизираме багажа си до максимум.

В този смисъл, всяка дреха трябваше да е максималко лека и функционална, особено що се касае до тези на децата...няма как да си позволим пропуски в тяхната екипировка. Разбира се, голяма част от нея е от WildBugs и за пореден път си доказахме, че е незаменима и има значение...

В този пост решихме да направим едно ревю на екипировката, която използвахме и кои са най-важните характеристики, които ни впечатлиха:

  • Обувки - подходящите обувки при прехди в планината са най-важното нещо! Те трябва да са туристически, здрави и с много добро сцепление. За съжаление, все още не предлагаме туристически обувки в WildBugs, затова избрахме такива, които са достатъчно стабилни, с малко по-дебела подметка, но същевременно гъвкава, достатъчно широки при пръстите и задоволително леки. Синът ни се катереше безпроблемно по скали, ходи продължително и слизаше успешно по сипеи, така че сме доволни от избора си.


Това е абсолютния ни фаворит! Създадохме тази блузка с идеята да стимулираме използването на тази изключителна материя в ежедневието на децата. Но, тя е чудесен избор и за планина. Има естествен UV фактор (над 40 UPF!), изключително фина и лека, през деня държи прохладно, вечер топли. И най- важното качулката се оказа незаменима за дъщеря ни, която категорично отказва да задържи каквото и да е на главата си! В по-хладните дни предпазваше главичката й от вятъра, а в по-топлите от слънцето (в нашия случай тези ситуации се припокриваха).Разбира се, беше голямо удоволствие за сина ни да покаже на любимите си герои това изключително за него приключение. Всички горе-споменати характеристики важат и тук с пълна сила, като добавим и факта, че не задържа миризми и е подходяща за по-дълго ползване.И двамата ползваха задължително термо бельото ни и беше незаменимо. Задължително за студените вечери и за спане след това. Позлвахме го и за смяна на горните блузки, тъй като има същите характеристики. Всички продукти от нашата мерино вълна изсъхваха много бързо след изпиране и можеха да се ползват отново на следващия ден. Леки са и не заемат много място в багажа.Любим наш продукт, не само заради удоволствието и свободата, които дава на децата, когато вали дъжд или джапат в локвите. Полезността му в планината също е незаменима, тъй като метеорологичните условия там са изключително променливи. Не веднъж по време на преходите се налагаше да ги обличаме на децата, за да ги предпазим от силния вятър, а сутрин и вечер бяха абсолютно задължителни. Още по-хубавото е, че когато вече не ни трябваше, го прибирахме в малкото му джобче...съвсем компактно и удобно. За щастие, не ни се наложи да го тестваме по време на буря, но сме сигурни, че би било най-добрия избор.Задължителни по време на преходи при по-топло време. Слънцето в планината е изключително силно и въпреки постоянното използване на слънцезащитни кремове, всички успяхме да изгорим по откритите части на тялото. Излагането на слънце е продължително и за това е много важно да се използват дрехи с UV защита. Освен това, не е пролблем ако някой 'случайно' наджапа в езерото/реката, бързо съхнат при пране, леки са и не заемат никакво място.

  • Чорапки от вълна WildYarn - както каза говедарят Митко, който срещнахме при Чаирско езеро - "Бързо да обувате на бебето вълнени чорапки, в планината без тях не може!". Нашите просто бяха в раницата, тъй като решихме, че е достатъчно топло да поседи малко боса ;)

Като добавим и няколко памучни тениски (които така и не използвахме), поларчета и много памперси, това може да се каже, че беше багажът на децата. При изборът му сме се водели най-вече от мисълта те да се чувстват максимално комфортно и да бъдат защитени във всеки един момент от планинските условия. Допълнително условие, разбира се, е всичко да бъде възможно най-леко и компактно...все пак се наложи да съберем основната част от багажа си в една раница, която носехме на гръб 4 дни :) добавяме и идеята, че трябва да са лесни за поддръжка и по-дълго носене от много-цапащи се деца и в крайна сметка се получи перфектната комбинация!

Както се получи и цялото ни приключение - перфектна комбинация от разнообразни емоции, игри и умора, слънце и вятър, умопомрачителни върхове и приятни пътечки!


47 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page