top of page

Naturally made for adventures

Скъпи приятели с удоволствие искаме да ви представим Wild Yarn, собствената ни марка детски дрехи произведени в България.

Като част от цялостната ни концепция за WildBugs като начин на живот, създадохме WildYarn, за да допълним портфолиото си от висококачествена екипировка за деца, която да осигури сигурност, удобство и свобода при изследването им на света, независимо от метеорологичните условия. 

В Wild Yarn вярваме и в устойчивото производство, поради тази причина основната цел на марката ни е да предоставим висококачествени продукти. За това избрахме платовете с най-добри характеристики от цял свят, които са професионално шити в България. Стараем се дизайнът на нашите дрехи да бъде максимално практичен и не по-малко красив, като пример за това са подгъващите се ръкавчета, които ще увеличат времето за използване на дрешката, докато вашето дете расте. 

Безспорен фаворит като материя, за нас, е мериносовата вълна, която осигурява топлина, удобство и комфорт за най-чувствителната бебешка кожа. Открихме вълната, която отговаря изцяло на изискванията ни, не само за качество, но и що се касае до всички вътрешни процеси за достигане на краен продукт. Използваме материя, която притежава ZQ сертификат. Той се издава за следването на много строги мерки за отглеждане на животните, добиването на вълна и производството на плата. Част от мерките включват, свободното отглеждане на овцете, следенето на тяхното здравословно състояние, липса на глад, жажда и други неудобства. Мястото, където се отглеждат трябва да бъде екологично чист район. Вълната се добива по хуманен начин, а след това се селектира само най-добрата част от нея за производство на прежда. Платът от своя страна се произвежда във фабрики, които притежават всички сертификации и внедрени системи за високо качество на работното място, което включва справедливо заплащане, добри условия на труд, достигане на добър баланс на работа и личен живот и осигуряване на мерки за повишаване на здравето и почивката на работниците. 

Повече информация за ZQ може да намерите тук:

https://www.discoverzq.com/values

А това са и всички други важни отличия на материала, който използваме и които са изключително важни за нас:

  1.  Bluesign System Partner - световен стандарт за безопасност на околната среда при производството на текстил.

  2.  Гаранция за ефективност на MAPP - тествана и одобрена материя, за да гарантира, че влакната са с най-високо качество

  3. Международен стандарт за социална отчетност SA8000 - осигурява стандарти за безопасност и благосъстояние на работниците

  4. Сертифициран по OEKO-TEX

 

Горди сме и за възможността да изберем България като място за производство на дрехите ни (дизайн, шиене) и че можем да предоставим крайни продукти с толкова високо качество. Заедно с това, залагаме на удобството и практичността на дизайна, но и на лесната поддръжка.   

В момента колекцията ни включва термобельо от две части и блузи с дълъг ръкав от 100% ZQ Merino, както и чорапи, бленд от овча вълна и кашмир.

 

Повече за тях може да видите на:

https://www.mywildbugs.com/wildyarn

Надяваме се, че WildYarn ще се превърне в любима част от приключенията на вашите деца, а на вас, родителите, ще осигурим спокойствието от използването на качествен, практичен и красив продукт дори и за най-чувствителните малки изследователи!  

bottom of page